Sport

Boks pads: De beste manier om je handen te beschermen!

Wanneer je begint met boksen, is het belangrijk om de juiste bescherming te dragen. Je handen zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk blessures oplopen. Daarom is het aan te raden om boks pads te gebruiken. In dit artikel lees je alles over boks pads: wat ze zijn, waarom je ze nodig hebt en welke merken er bestaan.

Boks pads zijn kussens die je over je handen doet. Ze beschermen je knokkels, polsen en handpalmen tegen eventuele stoten. Bokspads kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals bont, kunstleer of schuim. Voor beginners is het aan te raden om boks pads van bont te gebruiken, omdat ze je handen beter beschermen dan de andere soorten boks pads.

Waarom zou je boks pads gebruiken?

Boks pads bieden bescherming aan je handen, maar ze hebben ook nog een ander voordeel: ze helpen je bij het leren van de juiste boks technieken. Wanneer je met boks pads bokst, moet je namelijk je handen anders gebruiken dan wanneer je zonder boks pads bokst. Je moet je handen bijvoorbeeld meer naar buiten draaien, zodat je de stoot met de volle oppervlakte van je boks pads kan opvangen. Dit is een belangrijke boks techniek die je alleen leert wanneer je gebruikmaakt van boks pads.

Welke merken boks pads zijn er?

Er bestaan verschillende merken boks pads, maar de meest bekende merken zijn:

– Adidas boks pads

– Everlast boks pads

– Lonsdale boks pads

– Twins Special boks pads

Als je net begint met boksen, is het aan te raden om een ​​paar boks pads van een van deze merken te kopen. Ze zijn van goede kwaliteit en bieden je de bescherming die je nodig hebt.