Tuin

Haagplanten

Tegenwoordig liggen veel moderne tuinen vol met tegels. Zo worden planten en grassprieten vervangen voor stenen en worden de tuinen volgebouwd met muren of schuttingen. Waar dit op het eerste gezicht goedkoper lijkt dan een haag, geeft dit je tuin wel vaak een eentonig en grauw beeld. Een haag plaatsen is dan naar onze mening een veel betere optie.

Het geeft je tuin meer sfeer 

De meest logische reden om voor haagplanten te kiezen is natuurlijk omdat het een stuk mooier er uitziet. Zo is een tuin met tegels wellicht moderner en strakker, maar kan ook erg saai uit te komen zien. Door haagplanten te plaatsen geeft dit je tuin elk seizoen weer een andere sfeer.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een haag met een onopvallende bloei die in de winter een ander uiterlijk heeft dan in de zomer. Het is iets wat groeit en kan reageren op de weersomstandigheden en verschillende seizoenen. Naar onze mening zijn haagplanten dan ook absoluut sfeerverhogend!

Flexibiliteit

Na een lange tijd begint een schutting precies er zo uit te zien wanneer je deze hebt laten plaatsen, maar dit is bij een haag niet het geval. Vooral bij de buxus en taxus die bekend staan als langzaam groeiende haagplanten. Ook deze planten groeien elk jaar door.

Het is een ander soort erfafscheiding wat andere materialen niet kunnen leveren. Wanneer een haag te breed of hoog wordt, dan kun je ervoor zorgen om het goed te snoeien. Het is dus een stuk flexibeler dan een muur of schutting.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *