Tuin

Wat zijn overheaddeuren?

Wanneer je graag de auto in de garage parkeert, zijn overheaddeuren een goede oplossing. Dit zijn deuren die over de gehele lengte van de garagewand kunnen lopen en dus de volledige wand kunnen openen. Hierdoor heb je voldoende ruimte om de auto naar binnen en buiten te rijden. Het voordeel aan een overheaddeur is dat deze weinig ruimte inneemt. Je maakt de deur handmatig of elektrisch open. Vervolgens schuift de deur als het ware naar binnen, in de richting van het plafond van de garage. De deur hoeft dus niet naar binnen of buiten geopend te worden.

Waar worden ze gebruikt?

Overheaddeuren worden vaak gebruikt in showrooms, bedrijfshallen, loodsen, garages of magazijnen. De deuren zijn standaard opgebouwd uit geïsoleerde panelen met een railsysteem, zijgeleiding, verenpakket en rubberen afdichting. Er worden zowel vaste formaten aangeboden als deuren op maat. Je kunt dus de overheaddeur geheel op maat laten maken, mocht de garage of opslag afwijkende maten hebben.

Extra opties en voordelen

Het is mogelijk om de overheaddeur te laten voorzien van een loopdeur. Dit maakt het mogelijk om snel en eenvoudig de ruimte te betreden, zonder dat je de volledige overheaddeur hoeft te openen. Bovendien is een overheaddeur erg veilig. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een speciale toegangstechniek. Daarnaast zijn ze energie-effici├źnt, mede door de rubberen afdichting. Dit scheelt weer stoken als je even in de garage of loods bezig bent met klussen.